Известие

Collapse
No announcement yet.

Нормално ли е да работи на 65-70 градуса? 164 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нормално ли е да работи на 65-70 градуса? 164 2.0

моята подводница когато влезе в температурен режим,работи на 65-70градуса,а на 80гр. включва вентилатора да охлажда! както съм забелязал повечето коли работят на 90-95 градуса! нормално ли е при 2.0 TS 106KW да работи в тази температурна граница 65-70гр.?благодаря предварително!!!

За термостат си .
    Има доста писано по въпросите и проблемите свързани с 164.
    Прочети раздела обстойно и ще намериш всичко за което се сетиш .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

а в какъв режим работи нормално този мотор и значи ли това ,че термостата отваря по-рано?

Comment

Нормалната температура е 92 градуса - поне на моята .
        на 98 се пуска перката на радиатора .
        Казах ти... смени си термостата - около 50-60лв е на BEHR има и по-евтин вариант на Vernet но нямам впечатления от
        него.
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Според мен не е за термостат, а показанията на таблото не са верни или датчика за температурата не е неред.Най-добре отиди на диагностика да видят колко градуса показва датчика за температурата на инжекциона.

Остава и варианта да е със странно разграфените табла.Този въпрос е дискотиран доста.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

На суперката термостата отваря на 87 гр. и стрелката стои около това обикновено. Може колегата да бодне една термодвойка в казанчето и да види какво става, като отвори термостата.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Дидо суперката май не е 106 kW
              Aма нейсе колегата не е казал и годината де .. само киловатите .
              Според това което е писал - 106 kW съдя ,че не е суперка .

Comment

105 и малко или 106 и малко. Или 144 к.с. Суперка. Ама знам ли...
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Стана тяяяя .. не си знам киловатите
                  Верно старите бяха 109 kW ....

Comment

абе най-вероятно не ти показва правилно- щом казваш , че перката включва и то пак на по ниската температура. А я кажи как ти е разграфен уреда за температурата- защото ако ти е по средата 70 като при мен може да се заблудиш !
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

На тези автомобили като им остареят таблата и сички показания отиват по дяволите.На мен преди 3 години скоростомера взе да ми показва значително по малко, а преди 1 година оборотомера взе да показва почти двойно.И си викам ехее ограничителя на оборотите ми се е изключил колко лесно си правя 8000.Волтмера ми ми показва вместо 14 направо почти 15, а термометъра вместо 90 показва 81-2.Другите уреди не съм ги проверявал.От форума си купих едно табло ,което беше още по развалено ,но няма значение.Искам да ви кажа (може някои от вас да знят),че открих едни винтчета на таблото ,чрез които можеш да си сверяваш оборотомера и скоростомера.Те са общо 4 по 2 на уред, 1 за груба настройка и едно за фина.Фината настройка може да се бута само ,като се свали ония навес над таблото, и така сверих си уредите.
                      Last edited by alfaracer; d.m.y г., 22:44.
                      Alfa164 T.S 148++ HP
                      Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Не си чел внимателно всички теми. Много отдавна съм писал за тези болтчета и за регулиранего на километража и оборотомера.
                        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

уреда на таблото започва от 60гр.посредата са 90 а алфата е 95-та год. и е осемклапанова с верига, двувалова и на италианския талон пише че е 106kw,а това за уредите че се побъркват когато поискат и при мен се случва! на какво се дължи?

Comment

Working...
                          X